-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Winglets vanaf 2017 optie voor SSJ-100

Vliegtuigbouwer Sukhoi, introduceert mogelijk volgend jaar een optie waarbij klanten de Superjet 100 kunnen laten voorzien van winglets. De fabrikant heeft een van de prototypes uitgerust met de brandstofbesparende vleugeluiteindes. Naast een 4% brandstofbesparing, worden ook de prestaties tijdens take-off en landing verbeterd. Door een efficiënter vleugelprofiel stroom lucht beter langs de vleugels en is een kortere baan nodig.

Volgens Sukhoi zullen de SSJ-100-95SBJ (zakenjet versie) en een variant met een groter vliegbereik, de SS-100-95LR, standaard worden uitgerust met deze winglet, die gemaakt is uit composietmaterialen.

Tot dusver zijn 108 SSJ-100s gebouwd. De grootste klanten zijn het Russische Aeroflot (27) en Interjet uit Mexico. Binnenkort worden ook de eerste SSJs geleverd aan Yamal Airlines uit Rusland en SCAT uit Kazachstan. De eerste SSJ-100 bestemd voor CityJet is in een vergevorderd assemblage proces. CityJet neemt later dit jaar het eerste vliegtuig in ontvangst. Deze zal vooralsnog niet worden ingezet op vluchten naar Londen City, opdat het type nog niet gecertificeerd is voor het uitvoeren van vluchten naar deze luchthaven.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy