-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Mogelijke financiële problemen voor Airbus

TOULOUSE/HAMBURG - Er dreigen financiële problemen voor de Europese vliegtuigfabrikant Airbus, meld de website Reuters. Oorzaak voor deze probleem zijn niet te weinig orders, maar aan de latere leveringen van bepaalde types die de fabrikant produceert.

De betreffende vliegtuigtypes zijn de Airbus A320neo en de Airbus A350. Van beide types staan verschillende vliegtuigen te wachten totdat ze geleverd mogen worden. Het probleem ligt niet aan Airbus zelf, maar aan externe partijen, namelijk motorfabrikant Pratt & Whitney en interieurbouwer Zodiac. Beide fabrikanten hebben problemen met de levering van hun producten, met het gevolg dat Airbus haar vliegtuigen niet kunnen afleveren aan haar klanten. Daarnaast raakt de parkeerruimte voor de toestellen op zowel Hamburg als Toulouse op.

Het probleem van de Airbus A320neo zijn de motoren van Pratt & Whitney. Deze motoren kunnen problemen krijgen met het opstarten van de motoren. Een gevolg is dat vliegtuigen soms 10 minuten hun motoren stationair moeten laten draaien voordat er naar de startbaan getaxied mag worden. Verschillende maatschappijen zoals Qatar Airways en Lufthansa wachten met het afnemen van hun bestelde Airbus A320neo’s totdat de problemen zijn opgelost. Volgens Reuters zouden in Hamburg maar liefst 24 A320neo’s klaar staan om afgeleverd te worden.

Ook in Toulouse staan in ieder geval 6 Airbus A350’s klaar om te worden afgeleverd aan hun eigenaren. Het probleem bij dit type zijn de stoelen. Volgens Reuters kunnen dat er ook meer zijn. De Amerikaanse fabrikant Zodiac heeft problemen met de levering van de stoelen voor zowel de A350 als voor de Boeing 787 van concurrent Boeing. Verschillende maatschappijen zoals Singapore Airlines en Cathay Pacific hebben/nemen met vertraging hun A350’s in ontvangst.

Airbus hoopt dit jaar 650 vliegtuigen te leveren. De grote vraag blijft of dit daadwerkelijk gaat gebeuren. De fabrikant produceert op dit moment de Airbus A319, A320(neo), A321(neo), A330, A350 & A380. In de toekomst moeten ook de Airbus A330neo en de Airbus A380neo geproduceerd worden. Airbus ontkent het nieuws en meld dat alles volgens schema loopt

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy