-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Schiphol schaadt economie met bevoordelen KLM

Luchthaven Schiphol schaadt de Nederlandse economie door het bevoordelen van KLM. Andere luchtvaartmaatschappijen moeten een grotere rol krijgen bij het vliegveld. Dit zegt Easyjet-bestuursvoorzitter Carolyn McCall in een zaterdag gepubliceerd interview met NRC Handelsblad. McCall wijst op de relatief lage belasting die Schiphol rekent voor internationale passagiers die overstappen op Schiphol.

Voor KLM is dit voordelig. 70 procent van de intercontinentale vluchten van KLM bestaat uit passagiers die overstappen. Volgens de Britse topvrouw betalen Nederlandse belastingbetalers voor passagiers uit de Verenigde Staten en Azië die overstappen op Schiphol. Eind deze maand start het kabinet de discussie over de toekomst van Schiphol voor de komende tien jaar. Easyjet vindt dat het meer inspraak moet krijgen bij de luchthaven. "We zijn een grote en goede werkgever. We zijn goed voor 200 banen dit jaar, met lokale arbeidsvoorwaarden. Daarom willen we meepraten over de strategie van Schiphol", zegt McCall.

Door: Nu.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy