-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Zaventem vanaf zondag deels geopend voor vliegverkeer

De luchthavenpolitie van Zaventem wil nog niet aan het werk. Hierdoor is het niet mogelijk dat de luchthaven wordt opgestart voor vliegverkeer. De politie acht het niet veilig genoeg om weer aan het werk te gaan, voordat extra maatregelen zijn genomen. De brandweer en het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart hebben gisteren al wel toestemming gegeven om op zondag de eerste passagiersvluchten te laten landen en vertrekken.

In nauwe samenwerking met de politie, de brandweer en het leger, heeft vliegveld Zaventem een test met het inchecken door achthonderd vrijwilligers geëvalueerd. De politie wil onder andere een systematische controle van personen en bagage op de luchthaven om de veiligheid van reizigers te kunnen waarborgen.

Het vliegveld is sinds vorige week dinsdag gesloten voor alle verkeer nadat twee bomexplosies plaatsvonden in de vertrekhal. De aanslagen hebben een enorme schade aangericht in de vertrekhal. Zondag kan het vliegveld de eerste vluchten weer afhandelen. Het gaat hierbij om long-haul vluchten van Brussels Airlines. Deze maatschappij voert tijdelijk vluchten uit vanaf Frankfurt en Zurich.

JetairFly en Thomas Cook Belgium hebben laten weten vooralsnog vluchten niet te verplaatsen naar Zaventem. Zij blijven vluchten uitvoeren vanaf nabijgelegen vliegvelden Oostende, Luik en Brussel Charleroi. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy