-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Embraer toont prototype nieuwe E-jet E2

De Braziliaanse fabrikant Embraer heeft voor het eerst het prototype van de nieuwe ERJ-190E2 getoond. Het toestel is op enkele aspecten flink verbeterd wat ten goede zal komen aan de prestaties. De E2 familie wordt ontwikkeld in drie versies, de ERJ-175E2, de ERJ-190E2 en de ERJ-19E2.

De E2 familie wordt gekenmerkt door onder andere een nieuwe motor en zogenaamde raked wingtips. De huidige generatie ERJs hebben rechtopstaande wingtips. Wel biedt Embraer aan om bij nieuwe toestellen een andere wingtip te laten installeren. Onder andere United laat haar regional jets met deze wingtip uitrusten. Ook KLM Cityhopper, die volgende maand de eerste ERJ-175 in ontvangst neemt, laat haar toestellen uitrusten met deze winglet.

Embraer heeft orders ontvangen voor ruim 325 toestellen. De grootste bestellingen komen van SkyWest Airlines, leasemaatschappij ILFC en Air Costa uit India.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy