-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Griekenland riskeert schorsing uit Schengenverdrag

De Europese Unie heeft Griekenland opgedragen om zijn grenscontroles wat betreft vluchtelingen te verscherpen. Als er na drie maanden geen verbetering is, dreigt het land voor twee jaar te worden geschorst uit de Schengenzone. Een commissie van de Europese Unie heeft twee weken geleden geconstateerd dat Griekenland zijn verplichtingen om de grenzen te controleren, serieus verwaarloost, aldus de BBC.

Hierdoor staat 'Schengen' onder druk omdat binnen de 26 aangesloten landen zonder paspoort van land naar land kan worden gereisd. Vrijdag stemden de landen van de EU in met een vijftigtal aanbevelingen aan het Zuid-Europese land om de opvang, registratie en verwerking van vluchtelingen aan te pakken.

Alle 26 Schengenlanden zijn: België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje, Italië, Oostenrijk, Griekenland, Denemarken, Finland, Zweden, Noorwegen, IJsland, Estland, Letland, Litouwen, Slowakije, Hongarije, Polen, Tsjechië, Slovenië, Malta, Zwitserland en Liechtenstein.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy