-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

SriLankan verwacht latere levering A350-900XW

 

COLOMBO - De Sri Lankaanse luchtvaartmaatschappij SriLankan heeft bekend gemaakt dat zij verwacht dat de eerste Airbus A350 later in ontvangst genomen gaat worden dan gepland. De maatschappij en Airbus zijn in gesprek over de levering. Wanneer de eerste Airbus A350 in dienst naar komt in niet bekend gemaakt.

Oorspronkelijk zou volgens de planning komende Juni Sr Lankan de eerste van de in totaal acht bestelde A350’s in ontvangst nemen, maar dat is nu onzeker.. SriLankan-CEO Suren Ratwatte geeft als reden voor de eventuele vertraging de huidige financiële crisis van de maatschappij. Het gaan financieel niet goed met SriLankan en enkele routes worden binnenkort geschrapt. Zo maakte de maatschappij laatst bekend te stoppen met de routes naar Parijs Charles de Gaulle, Rome en Frankfurt. Dat zijn routes waarop de A350 in de toekomst ingezet zou gaan worden. De verschillende onderdelen die bestemd zijn voor de eerste A350, MSN 52, worden op dit moment geproduceerd en zullen naar alle waarschijnlijkheid binnenkort vervoerd worden naar Toulouse.

Airbus A340

Vorige week voerde SriLankan de laatste lijnvlucht uit met de Airbus A340-300. De bedoeling is dat de A350 het viermotorige vliegtuig moet gaan vervangen. Naar verwachting zullen de huidige A330-vloot het gat dat nu valt moeten opvangen totdat de eerste A350 geleverd wordt. Volgens CEO Ratwatte is de A330-vloot zuiniger en efficiënter dat de A340’s en daarom ook goedkoper. De vloot van SriLankan bestaat op dit moment uit 6 A320’s, 2 A321’s en 14 A330’s.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy