-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Meer gedupeerde luchtvaartpassagiers hebben recht op compensatie

In 2015 zijn er in Nederland meer gedupeerde luchtvaartpassagiers geweest dan in 2014 en een groter gedeelte had ook recht op compensatie, blijkt uit cijfers van EUclaim. Het aantal gedupeerde passagiers is vorig jaar toegenomen met 1,4 procent. De vertragingen waarbij passagiers daadwerkelijk recht hadden op compensatie steeg met 2,7 procent. EUclaim noteert alleen incidenten waarbij vluchten zijn geannuleerd of waarbij de vertraging langer dan drie uur is.

Meer vluchten

Een mogelijke verklaring voor de stijging is een stijging van het aantal vluchten van en naar Nederland. Wanneer er meer vluchten plaatsvinden, stijgt ook het aantal incidenten. Specifiek bij Nederlandse luchtvaartmaatschappijen steeg het aantal mensen dat recht had op een compensatie minder hard dan het totaal aantal incidenten. Een verklaring voor dit verschil ligt bij de slechte weersomstandigheden van vorig jaar. Zo was er in het voorjaar van 2015 sprake van harde wind, op 25 juli een zonnestorm en in november zware mist. Wanneer een vlucht vertraging oploopt of zelfs wordt geannuleerd door slechte weersomstandigheden, is luchtvaartmaatschappij niet verplicht om financiële compensatie te bieden.

Luchtvaartmaatschappijen

Het aantal incidenten vorig jaar nam bij Easyjet  het meest toe, namelijk met 71,2 procent. Dat is omgerekend ongeveer één incident per dag. Bij KLM steeg het aantal incidenten met 45,4 procent, dat zijn voor KLM ongeveer acht incidenten per dag. Transavia, Corendon en TUI laten in vergelijking met 2014 een minder grote stijging zien. TUI heeft met 9,2 procent de laagste stijging van het aantal incidenten. Dit zijn voor TUI ongeveer twee incidenten per week.

Door: Nu.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy