-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Amerikaanse drones moeten vanaf 19 februari geregistreerd zijn

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA verplicht privégebruikers vanaf 19 februari 2016 om hun drone bij de organisatie geregistreerd te hebben. Ook voor commerciële gebruikers werkt de luchtvaartautoriteit aan een systeem om de drones te catalogiseren. De Amerikaanse Federal Aviation Authority maakt het nieuws bekend op zijn website. De registraties zijn vanaf 21 december geopend en zijn in de eerste 30 dagen gratis om mensen aan te sporen tijdig te handelen.

Daarna is er 5 dollar aan kosten verbonden aan de registratie. Piloten met 'kleine onbemande vliegtuigen' die tussen de 250 gram en 25 kilogram wegen, vallen onder de registratieplicht. Zij moeten hun naam, adres en e-mailadres opgeven aan de FAA. De minimumleeftijd voor registratie is 13 jaar en gebruikers krijgen direct een certificaat in handen met een registratienummer erop. Ze zijn verplicht om deze op de drone te vermelden. Tegen de lente van 2016 wil de FAA registraties openen voor de commerciële gebruikers van kleine onbemande vliegtuigen.

Door de groeiende populariteit van onbemande, op afstand bestuurde drones moeten luchtvaartautoriteiten handelen om wet- en regelgeving op te stellen voor de vliegtuigen. Incidenten met drones zijn geen zeldzaam gezicht; eerder deze maand vloog een drone bijvoorbeeld bijna tegen een politiehelikopter aan in Californië. In het kader van het gebruik van drones en andere onbemande vliegtuigen reguleren, heeft de FAA ook een smartphone-app in ontwikkeling die gebruikers ervan op de hoogte stelt of ze hun drone oplaten in een gebied waar dat verboden is.

Ook Nederland en België werken aan het inpassen van drones in de maatschappij. Hobbyisten mogen in België alleen boven privéterrein vliegen en een drone niet hoger laten stijgen dan 30 meter boven de grond. Tevens moeten hobbyisten zich houden aan de privacyregels. In Nederland mag iedereen per 1 oktober met een drone van tot 4 kilo vliegen, maar de piloot moet ervoor zorgen dat de drone een minimale horizontale afstand tot onder andere gebouwen en groepen mensen hanteert van 50 meter. Ook mag de mini-drone niet hoger komen dan 50 meter en niet verder dan 100 meter van de bestuurder verwijderd zijn. Drones moeten onderling 50 meter afstand van elkaar houden en 'voorrang verlenen' aan ander luchtverkeer. Tenslotte mag er niet gevlogen worden binnen een straal van 5km van vliegvelden.

Door: Mark Hendrikman van Tweakers

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy