-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Roll-out 737MAX op 8 december

RENTON - Boeing verwacht dat de roll-out van haar 737MAX prototype plaats zal vinden op dinsdag 8 december. Dat heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer laten weten. Boeing assembleert de 737 MAX vooralsnog alleen in Renton, maar verwacht in de toekomst in totaal drie assemblagefabrieken voor dit type te runnen. De 737MAX is een doorontwikkeling van de uiterst succesvolle 737 Next Generation. De 737MAX heeft nieuwe motoren (CFM International Leap-1B) en een extra set winglets aan de onderkant van de vleugels om het brandstofverbruik nog verder terug te brengen. Volgend jaar zal de eerste vlucht plaats moeten vinden.

Verwacht wordt dat de Amerikaanse vliegtuigbouwer rond oktober 2017 het eerste toestel kan overdragen aan de launch customer Southwest Airlines. De eerste vlucht van de 737 MAX moet in 2016 plaatsvinden. Boeing wil vervolgens vanaf het derde kwartaal van 2017 toestellen gaan afleveren aan klanten, als eerste aan launch customer Southwest Airlines, dat 150 stuks heeft besteld. Andere grote bestellingen komen van ondermeer Ryanair, United Airlines, Lion Air, Aer Cap, Norwegian en American Airlines.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy