-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De KLM wordt gepasseerd door Luchthaven Schiphol

AMSTERDAM – Luchthaven Schiphol zou haar grootste en belangrijkste klant, de KLM, tegenwerken. De nationale luchthaven zou de luchtvaarmaatschappij tegenwerken door actief te zoeken naar concurrerende maatschappijen voor de KLM. Dit nieuws wordt vandaag gemeld door de Telegraaf.

Volgens de krant zou de luchthaven druk bezig zijn met het werven van nieuwe maatschappijen voor op de luchthaven. De luchthaven zelf ontkent dit door te melden dat Schiphol geen invloed heeft op het vestigen van nieuwe luchtvaarmaatschappijen op Schiphol.  

Volgens verschillende bronnen van de Telegraaf zou Schiphol onder andere prijsvechter Norwegian Air geholpen hebben om vluchten op te starten vanaf Nederland richting de VS en de Cariben. Ook zou de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines benaderd zijn om vluchten vanaf Miami naar Nederland uit te gaan voeren. American Airlines bevestigd noch ontkent dit. In het verleden zijn al verschillende concurrende maatschappijen van de KLM binnengehaald. Zo zou Emirates 2 miljoen euro gekregen hebben om Schiphol te gaan vliegen, maar ook andere maatschappijen zouden volgens de krant een bepaald bedrag gekregen hebben om te gaan vliegen op Nederlands grootste luchthaven.

Door het zoeken naar concurrenten voor de KLM en haar Amerikaanse partner Delta Airlines, gaat de luchthaven in tegen de samenwerkingsafspraken die in 2013 gemaakt is. Het nieuws dat Schiphol actief aan het zoeken zou zijn naar concurrenten voor de KLM is opvallend, want de top van de luchthaven maakt zicht de laatste tijd juist zorgen over de huidige situatie van de KLM. Schiphol vind onder andere  dat de luchthaven het moeilijk heeft door de moordende concurrentie, de macht van het personeel en de samenwerking met fusiepartner Air France.

Opvallend is dat juist vandaag een debat zal plaatsvinden over de toekomst van de Nederlandse luchtvaart tussen KLM-topman Pieter Elbers en Schipholdirecteur  Jos Nijhuis. Belangrijkste punt van dit debat zal de ontwikkeling van Luchthaven Lelystad zijn. Schiphol houd vast aan de ontwikkeling van Lelystad als regionale luchthaven, terwijl beoogde klanten voor Lelystad Airport, o.a. Ryanair en Norwegian, zich al hebben gevestigd op Schiphol.

Bron: De Telegraaf   

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy