-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

FILMPJE - Landing van de eerste KLM Dreamliner

SCHIPHOL - Het kan u haast niet ontgaan zijn, maar vanmorgen landde in alle vroegte KLM’s eerste Dreamliner. De ‘zonnebloem’ zoals de bijnaam luidt, plaatste haar tien wielen voor het eerst op Nederlandse bodem rond acht uur, waarna ze door auto’s van Schiphol over de luchthaven werd begeleid. Speciaal voor de gelegenheid had de luchthaven het panoramaterras vervroegd geopend.

Tal van spotters, werknemers, fanatiekelingen en personeel van de pers hadden zich langs de buitenveldertbaan opgesteld, waar de 787-9 na een ruim 9 uur durende vlucht landde. KLM directeur Pieter Elbers wachtte de PH-BHC persoonlijk op. Kort nadat het toestel op Schiphol-Oost stond, werd ze hangaar 12 in gereden. Volgende week zondag vinden drie welkomstvluchten plaats. De eerste commerciële vlucht vindt plaats op maandag 23 november. Vlucht KL437 met bestemmingen Abu Dhabi en Bahrein vertrekt dan om 10.40.

Heb jij een foto gemaakt van dit toestel? Plaats hem dan op onze Facebook Tijdlin en maak kans op een schaalmodel! Meer weten of meedoen? Klik HIER.

Bekijk hieronder een filmpje van de landing (gemaakt door NL Aviation), met op de achtergrond de verkeerstoren.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy