-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

A350 met dense configuration besteld door Europese carrier

TOULOUSE - Nu Airbus langzaam op gang komt met het leveren van de A350s, maken ook toekomstige klanten meer details bekend over hun bestellingen. Ten minste één Europese luchtvaartmaatschappij die zich focust op vakantiebestemmingen zou haar A350s willen voorzien van 10 stoelen per rij in de Economy Class. Tot nu toe hebben alleen nog "traditionele" maatschappijen de A350 in de vloot opgenomen. Allen hebben de A350s voorzien van negen stoelen per rij in Economy Class (3-3-3).

De Franse maatschappij Air Caraïbes zal volgend jaar de eerste A350-900 in de vloot opnemen en vliegt nu al met high density Airbus A330s. Het zou dus zomaar een van de klanten kunnen zijn die de A350 dus ook van extra stoelen wilt laten voorzien. De A350-900s zullen worden voorzien van 387 passagiers. De grotere A350-1000 zal naar verwachting 439 stoelen tellen. De stoelen zijn met z'n 17" breed, ongeveer een inch smaller dan bij minder volle configuraties, wat uitkomt op zo'n 2,5 centimeter. 17" is echter nog steeds een haalbare breedte en wordt standaard gebruikt bij maatschappijen die de Boeing 787 opereren. Air Caraïbes zet haar A330s in tussen onder andere Parijs Orly en diverse Franse overzeeese gebieden, zoals Port au Prince en Guadeloupe. Door de grote vraag hebben maatschappijen, waaronder ook Air France, sommige toestellen voorzien van een configuratie met extra veel stoelen.

Ook de lange-afstandstak van prijsvechter Air Asia heeft in het verleden aangegeven haar A350s van een extra aantal stoelen te willen voorzien. Zo vliegt zij al met A330s voorzien met 9 stoelen per rij (ten opzichte van 8 stoelen per rij bij een reguliere configuratie). Air Asia X zal haar A350s voorzien van maar liefst 425 stoelen, het hoogste aantal dat nu toe door een maatschappij werd vermeld.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy