-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

2500e Cessna Caravan in aanbouw

Vliegtuigbouwer Cessna is aan de assemblage van de 2500 C-208 Caravan begonnen. Dit meldt Flightglobal. Bering Air uit de Amerikaanse staat Alaska krijgt de eer om de 2500e in ontvangst te nemen. 30 jaar geleden introduceerde Bering Air al de allereerste Caravan, destijds was zij al de eerste maatschappij die dit type in ontvangst nam. De 2500e is een Caravan 208EX, een toestel met betere prestaties dan de Caravan die destijds werd geleverd.

Bering Air vliegt met acht C-208s die zowel vracht als passagiers kunnen vervoeren. De machines worden ingezet op korte vluchten naar afgelegen gebieden die afhankelijk zijn van luchttransport.

De nieuwe Caravan EX werd in 2012 door Cessna aangeboden. De krachtiger PT6A-140 motor van Pratt&Whitney Canada levert 867 pk, vergeleken met 600 tot 675 bij de eerste generatie. Ook is de cockpit geheel gemoderniseerd en is deze voorzien van een Glass Cockpit van Garmin.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy