-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Greenland Express herziet plannen voor doorstart in 2015

AALBORG - De Groenlandse maatschappij Greenland Express hervat de vluchten dit jaar toch niet. Dit nieuws maakte de maatschappij gisteren bekend. Greenland Express werd vorig jaar opgericht en voerde met een Fokker 100 van Denim Air vluchten uit tussen de Groenlandse steden Kangerlussuaq en Narsarsuaq en Kopenhagen en Aalbord in Denemarken. Vanwege het beperkte vliegbereik van de Fokker 100 was een tankstop in IJsland onvermijdelijk. De vliegtuigen hadden echter een beperkte bezettingsgraad vanwege het kleine aantal mensen dat in Groenland woont en met het vliegtuig reist.

Daarnaast leverde de Fokker 100 regelmatig problemen op; zo stond de allereerste vlucht van het bedrijf na aankomst in IJsland uren op de grond vanwege een technisch mankement. Na het seizoen werd de Fokker weer overgedragen aan de eigenaar Denim Air, en gaf de luchtvaartmaatschappij aan in de toekomst te willen vliegen met Embraer 190s. Dit type heeft een groter vliegbereik en zou non-stop naar Denemarken kunnen vliegen. Begin dit jaar gaf Greenland Express aan om een tweetal A319s te leasen. Deze machines zijn tot dusver niet geleverd en Greenland Express heeft daarom alle reservering voor dit jaar geannuleerd. Een exacte reden voor het uitstel is door het bedrijf echter niet gegeven.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy