-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Air Canada verandert configuratie 777s

TORONTO - Luchtvaartmaatschappij Air Canada heeft een nieuwe configuratie bekend gemaakt voor haar vloot Boeing 777s. De complete vloot, die uit 23 777s bestaat, moet in juni 2016 zijn aangepast. Het aantal stoelen gaat aanzienlijk omhoog, en daarnaast introduceert het bedrijf ook een zogeheten Premium Economy Class. Wel gaan het aantal stoelen in de First Class en de Economy Class iets omlaag.

Om het aantal stoelen in de vliegtuigen te verhogen, wordt de huidige configuratie van 9 stoelen (3-3-3) per rij verhoogd naar 10 stoelen (3-4-3). Wel blijft volgens Air Canada de beenruimte hetzelfde, dat wil zeggen 31". De breedte per stoel gaat iets naar omlaag naar 17". Er zijn al tal van andere maatschappijen die haar Boeing 777s opnieuw aan het inrichten is. KLM verhoogd het aantal stoelen in haar 777-200ERs door een extra stoel op de middelste rij te plaatsen.

De premier economy class die het bedrijf introduceert op deze vliegtuigen biedt volgens de maatschappij meer comfort voor passagiers met een "economy" budget, maar het comfort van een "business class" stoel. Net als Air France, dat de "Le Premier" klasse aan boord heeft, is ook de Premium Economy Class van Air Canada een aparte boekingsklasse. De stoelen in de 777s zijn opgesteld in een configuratie van 8 stoelen per rij, met twee stoelen aan elke zijde van het gangpad, en vier in het midden. Als passagiers heb jee 7" (17cm) extra beenruimte, is de stoel 3" (7cm) breder, en kan deze 2" (5cm) verder naar achteren worden geplaatst. Daarnaast is iedere stoel voorzien van een USB-poort en een 110V stopcontract.

Nieuwe Boeing 777-200 Longer Range configuratie

 

Nieuwe Boeing 777-300 Exteneded Range configuratie

 

Nieuwe Boeing 777-300 Extended Range configuratie

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy