-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Maatschappij gecrashte ATR heeft geschiedenis vol incidenten

De Indonesische luchtvaartmaatschappij Trigana Air, de eigenaar van de ATR-42 die gisteren crashte in Papoea-Nieuw-Guinea, heeft een rijke geschiedenis als het gaat om incidenten. Negentien incidenten telde het bedrijf sinds de oprichting in 1992. Bij deze incidenten, waarbij acht vliegtuigen compleet werden verwoest, kwamen tientallen passagiers en bemanningsleden om het leven. Bij de lijst van incidenten waren een An-72, een ATR-42, drie Fokker 27s en maar liefst 13 DHC-6 Twin Otters betrokken. De maatschappij staat al op de Europese Zwarte Lijst, maar vele lokale bewoners zijn afhankelijk van kleine luchtvaartmaatschappijen met dit soort reputaties. Tot enkele jaren terug stonden alle luchtvaartmaatschappijen uit het land, inclusief de nationale maatschappij Garuda Indonesia, op deze lijst.

Trigana Air vliegt verder nog met Boeing 737s, ATR-42s en ATR72s Langzaamaan lijkt de situatie zich iets te verbeteren en wordt ook het Indonesische ministerie van transport zich bewust van de gebreken bij dit soort maatschappijen. Het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken adviseert toeristen die naar het Aziatische land afreizen, om goed te kijken welke maatschappijen wel veilig zijn en welke niet. Op de lijst van veilige maatschappijen staan onder andere Garuda Indonesia, Airfast Indonesia, Exspres Transportasi Antarbenua en Indonesia AirAsia. De low-cost dochter van Garuda Indonesia, CitiLink, staat ook op deze lijst.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy