-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Airbus komt met details voor A380s met 11 stoelen per rij

Om het aantal stoelen in de Airbus A380 te verhogen, kwam Airbus eind vorig jaar met een plan om het aantal stoelen per rij in de Economy Class te verhogen van 3-4-3 naar 3-5-3. Om het comfort te behouden zijn echter meer aanpassingen nodig dan alleen een extra stoel te installeren. Vanwege de bolling van het vliegtuig, zullen passagiers zitten aan de raamkant met hun benen tegen een schuin gedeelte aan zitten. Airbus heeft echter een patent aangevraagd om de buitenste stoelen te verhogen, om op deze manier het comfort te behouden.

Door dit innovatieve idee zullen de stoelen 18" breed worden; het gangpad wordt ook iets smaller, 17". Door ook de armleuningen iets smaller te maken (1,5"), kan deze elfde stoel worden geplaatst. De verhoogde stoelen, zijn 1,86" hoger geplaatst dan de andere stoelen in de rij. Het vergroten van de capaciteit van de A380 heeft vooral de aandacht getrokken van Emirates, de grootste klant van Airbus' superjumbo. Deze maatschappij nam recent haar 65e A380 in ontvangst en heeft aangegeven vanaf 1 januari een A380 met een verhoogde capaciteit van 615 in te zetten op vluchten naar Londen Gatwick en Kuala Lumpur. Ook Manila in de Filipijnen en Kopenhagen behoren tot de opties. Om het aantal stoelen met ruim 100 te verhogen, offert de maatschappij uit Dubai wel haar First Class en een groot aantal stoelen in de Business Class op.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy