-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Zweden trekt vergunning Iraqi Airways in

STOCKHOLM - De Zweedse autoriteiten hebben met onmiddellijke ingang vluchten verboden die worden uitgevoerd door Iraqi Airways. Dit heeft de bond voor de luchtveiligheid gisteren bekendgemaakt. Het Zweedse agentschap voor transport (Transportstyrelsen) gaf aan dat de Iraakse luchtvaartmaatschappij niet aan de veiligheidseisen voldoet die door de Europese Unie worden gesteld. Door het weigeren van deze luchtvaartmaatschappij zijn honderden passagiers die al tickets hebben geboekt de dupe. Simon Posluk, werkzaam voor Transportstyrelsen gaf aan het erg vervelend te vinden voor de gedupeerde passagiers. "Echter moeten passagiers ook inzien dat niet alle luchtvaartmaatschappijen zich houden aan de door de Europese Unie gestelde veiligheidsregels.

De Iraakse luchtvaartmaatschappij vliegt op een zogeheten TCO vergunning, wat luchtvaartmaatschappijen buiten de Europese Unie in staat stelt vluchten te opereren naar landen binnen de EU. Omdat Iraqi Airways niet aan de gestelde eisen voldoet, heeft Zweden de vergunning ingetrokken om vluchten naar het Scandinavische land uit te voeren. Iraqi Airways vliegt nog wel naar het Verenigd Koninkrijk (Manchester), Duitsland (Frankfurt, Munchen en Berlijn, Dusseldorf), Frankrijk (Parijs Orly) en Oostenrijk (Wenen). De Iraakse carrier vervoerde vorig jaar ruim 18.000 passagiers tussen Irak en Zweden.

Boeing 737-800 Iraqi Airways - (c) Klaus Ecker
(C) Klaus Ecker

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy