-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Drie grote Amerikaanse airlines nemen maatregelen tegen jachttrofeeen

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines, American Airlines en United Airlines vervoeren met onmiddellijke ingang geen delen van buffels, leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten meer die als jachttrofeeën worden meegenomen. Dit hebben de maatschappijen vandaag laten weten. De luchtvaartmaatschappijen volgen hiermee tal van andere maatschappijen die dit verbod hebben ingesteld. Reden voor deze maatregel is de veroorzaakte rel vorige maand rondom de leeuw Cecil die vorige maand door een Amerikaanse tandarts werd doodgeschoten in Zimbabwe.

De autoriteiten hebben een gids en de eigenaar van het gebied waar Cecil leefde inmiddels al gearresteerd. Daarnaast heeft het land om uitlevering gevraagd aan de Verenigde Staten, zodat de tandarts in Zimbabwe kan worden berecht. Zimbabwe is van een deel afhankelijk van toeristen. Er leven ruim 2000 leeuwen in het Afrikaanse land. De autoriteiten staan het doden van jaarlijks 70 leeuwen toe op legale wijze.

Luchtvaartmaatschappijen KLM en Air France vervoeren al langere tijd geen jachttrofeeën meer.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy